19 Mayıs 2012 Cumartesi

Nba twitterda birinci

Benzer Başlıklar: Twitter'da en çok takip edilen lig (NBA)



Profesyonel Abd Basketbol Ligi NBA, Twitter'da beş milyon izleyiciye erişen ilk spor ligi olmayı elde etti. ikinci ve 3.cü de Amerika'dan çıktı.

Türk insanı olarak Twitter'da sık sık futbol muhabbetleri izlemeye bağımlıyız. Ama enteresandır ki dünya dolayında en çok takip edeni olan resmi spor ligi Twitter hesabı basketbolda.


NBA 'in Twitter hesabı, bir önceki gün 5 milyon takipçi rakamına ulaşmayı gerçekleştiren ilk spor ligi hesabı oldu. İkincisi abd futbol ligi hesabı NFL 3.several milyonda kalırken Major League Baseball 2 milyon takip edene sahip.World Wrestling Entertainment 1.1 takipçiye sahipken Fédération ınternationale de football association (fıfa) ise 800 bin takipçiyle diğer liglerin 1 hayli arkasında.


NBA'in bu süksesinde smaç yarışmasında Twitter üzerinden userların seçim yapmasına izin veren sistem benzeri kampanyalar tesirli olmuş gibi görünüyor. Dünyanın en fazla takip edicisi olan sporcularından sadece biri olan Brezilyalı orta saha futbolcusu Kaka'nın on milyona yakın takipçisi varken b Twitter'da bu denli geri kalmış olması da kuruluşların sosyal medya hesaplarını ne şekilde idare ettiklerine dair somut fikirler veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder