19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gmail e-posta trafiği sizce nasıl işliyor (Video)

Google e-postalarının nasıl gittiğini anlatıyor

E-postanızda ‘gönder’e kliklemeden evvel en son bir sefer yokluyor, hakiki eki iliştirdiğimizden emin olmak istiyoruz. Pekâlâ hiç, başka bir e-posta adresine doğru yola koyulan e-postanızın seyahatini düşündünüzmü?



Google yeni tahsis ettiği Story of Send sitesinde işte bu düşünülen suallerin yanıtlarını neşrediyor, Gönder butonuna tıkladığınız anda e-postanızın ne tür etaplardan aştığını açıklıyor.

Eksiksiz Google stilinde tasarlanmış eğlenceli sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm detaylar anlatılsada, işte size kısa 1 özet:

internet servis sağlayıcınızın hattından aşan e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın veri centerlarından birine, sonra zararlı içeriğin (virüsün) scan edildiği sunucuya ve en son da gelen kutusuna geliyor.Ve bu işlem şaşırtıcı 1 hızda meydana geliyor.Google’ın verdiği bilgilere nazaran Gmail yüzünden yollanan e-maillerin %50’sinden fazlası 1 andan (saniyeden) daha kısa vakitte alıcıya ulaşmış oluyor.

Story of Ship’de aşırı boyutta başarılı biçimde betimlenmiş bu yolculukta Google doğa dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Menfaatlenilen metotların birincisi serverların ısısını fazlalaştırmak. Bu da fazladan güç kullanımını engelliyor, tekrardan ehemmiyetli nokta ise yenilenebilir güç kullanılması”. Öteki veri centerlarından %50 daha az güç tüketen Google, olası olan her yerde yeşil enerji kullandıklarını ve iklim değişikliğine tesirlerini düşürmeye çalıştıklarını vurguluyor.

Story of Ship’de ayrıca Google’ın data centerlarından fotoğraflar ve doğa dostu tedbirleriyle alakalı videolara da erişebilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder