16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

ILICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin iklim şartları dikkate alınarak saptanır. Genelde devletimizde yerleşmiş ılıca ve içmelerin sezonu 15 Mayıs - onbeş Eylül arasındadır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Müddeti (Kür): Lüzumlu menfaati karşılamak için üç haftalık 1 terapi ve asgari 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo zamanı ve Müddetler: Banyoya girmeden önce; ufak ve büyük Abdest elde etmek, banyoda durağan durmak gerekir. Banyodan çıktıktan sonra da; kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık salonda 1 Saat kadar uyulur. Bu süre içinde, vücut ter atar. Sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha fazla aynı gözde (odada) oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; kahvaltıdan öncelikle aç karnına yada sabah kahvaltısından 60 dakika daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika ilk olarak edinmesi durumunda maksimal mertebe yarar kazanılır.
 
·Banyoda kalma müddeti: ilk Gün on dakika; birdahakilerde ise, hasta olanın yaradılışına (bünyesine) ve marazlığa göre, oniki-20 Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik rahatsızlıklarda öğütlenir. Zamanı üç-6 hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 kezde altı Su bardağı (bir.5 litre); ondan itibarenki zamanlar; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat ilk olarak ikişer su bardağı içilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Deri Rahatsızlıkları: Tüm cilt marazlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, car radio-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·bayan hastalıkları: Bu mevzuda doktor öğütü bulunmadan kaplıca terapisi başvurulması doğru olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve gebe hanımefendilerde kaplıca tedavisi aşırı itinalı ve kesinlikle hekim gözetiminde uygulamasında fayda vardır. Bunların dışında Aybaşı rahatsızlıkları, sürekli (kronik) rahim hastalıklarında; kükürtlü, balçıklı ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: İleri aşamada kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi uygulanmaz. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak rahatsızlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Davamlı (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve sürekli (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca iyileştirmesi ifa edilmez. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, sülfürlü (kükürtlü), car radio-aktiviteli ve killi sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ileri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Teneffüs yöntemi marazlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp rahatsızlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan yararlanılır.
 

http://www.hasenchat.net/blogs/125585/180915/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://beta.truck.net/blogs/173767/125247/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://social.exgate.com/blogs/30521/34898/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://ensynefo.com/blogs/112586/177544/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.iskcon.us/blogs/7035/9885/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.hayleesmonsterhigh.com/blogs/27977/57466/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.webslife.net/blogs/8023/11144/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://bookmarkshut.info/blogs/163166/178697/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.gobayuenergy.com/blogs/105733/161633/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://tncommunity.info/blogs/100010/157535/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.privatewriters.com/blogs/7585/12259/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://1msg.mobi/blogs/6854/8060/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://kotwaster.com/blogs/23869/4350/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://journalistlink.com/blogs/4893/3424/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri
http://www.queerkat.com/blogs/8907/1236/lkemizdeki-kapl-ca-otelleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder