4 Ağustos 2012 Cumartesi

Google Ve Yeni Oluşumu

Google Sosyal Medya Şirketi Satın Aldı

Google, dört yaşında yeni bir sosyal medya firması olan Wildfire'ı satın aldığını ilan ettiği 1 web site makalesi vasıtasıyla neşretti. Google, bu satın alma ile userlara "sayfalarını, uygulamalarını, tweet'lerini, videolarını, sponsorluklarını, reklamlarını ve fazlasını tek bir alandan yönetmeye" yaver olmak arzu ediyor. Google'ın Wildfire için 250 milyon $ gözden çıkardığı ifade ediliyor, ama kimi membalara nazaran arama devi bu elde etme için 400 milyon $ tüketmiş olabilir.




Wildfire, şu an Virgin, Cirque du Soleil, Gilt Group ve Spotify gibi markalar tarafından değişik sosyal website sitelerinde toplumsal özellikleri yönetmek üzere yararlanılıyor. Elde etme ile birlikte şirketin kurucuları olan Victoria Ransom ve Alain Chuard, Google'a katılacak. Wildfire yardımcılığıyla Google'a tanınmayan tahlil araçları ilave edilecek. Bu araçların gayeleri "daha iyi ve daha çok taze içerik" ve "daha fazla kayda değer etkileşimler" kelimeleriyle açıklanıyor.

Wildfire müşterek kurucuları, kurumun internet sitesinin web site'unda gerçekleştirdikleri yorumda Google ve Wildfire birleşiminin dijital medya pazarlamayı yönetme cihetinden daha güzel bir platform meydana getireceğine inandıklarını söylüyorlar: "şimdilik, markaların kendi toplumsal iştirak ve reklam kampanyalarını tüm nette ve Facebook, Tw (twitter), YouTube, Google+, Pinterest, LinkedIn gibi bütün toplumsal hizmetlerde işletmelerine izin sunuyoruz ve müşterilerine zengin deneyimler sunmasını sağlıyoruz. Demek ki Wilfire, her zamanki gibi işlemeye sürüyor ve hizmetimizde 1 değişme olmayacak."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder